Εμπιστοσύνη στη δουλειά μας - Diana Academy - ΔΙΑΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ, ΕΔΩ!

Go to content

Main menu:

Περασμένα θέματα > 2016 > Επιλεγμένα έματα

"Εμπιστοσύνη στη δουλειά μας"

"Η ευθύνη μας είναι μεγάλη", δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής των ακαδημιών μας, Γιάννης Σιούτης, στο παιδικό τμήμα αλλά και σε αυτό της Κ7. Ζήτησε από τους γονείς να αναλάβουν και εκείνοι ενεργό ρόλο στην επιμόρφωση των παιδιών, σε συνάρτηση με την προσπάθεια των προπονητών. Έθεσε δε ως βασικότατο στόχο της ακαδημίας μας, την ανάδειξη ταλέντων που θα προωθηθούν στο εγγύς μέλλον στην ανδρική ομάδα.
-Τι είναι αυτό που θα προσελκύσει ένα γονέα να εντάξει το παιδί του στην ακαδημία της ΔΙΑΝΑ;
Αυτό που μας χαρακτηρίζει σαν ακαδημία είναι η συνέπεια και η σωστή προσέγγιση που έχουμε στο οργανωτικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα διαθέτουμε καλές εγκαταστάσεις και νομίζω πως επίσης, φαίνεται και προς τα έξω το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει γενικότερα στο σύλλογο.
-Ποια κατά τη γνώμη σας πρέπει να είναι η φιλοσοφία της ακαδημίας;
Πρωτίστως εμείς θέλουμε τα παιδιά να εκπαιδεύονται μέσα από την προπονητική διαδικασία. Ακόμη, θεωρούμε σημαντικό να υπάρχει και το στοιχείο της διασκέδασης. Να ψυχαγωγούνται δηλαδή οι αθλητές μας μέσα από τη συμμετοχή τους σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.
-Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που επιθυμείτε να έχει ένας νέος ποδοσφαιριστής;
Προσωπικά προσέχω πρώτα απ' όλα το χαρακτήρα του. Επιθυμώ οι παίκτες μου να είναι πειθαρχημένοι. Επιπλέον δίνω μεγάλη βαρύτητα στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται ατομικά στο γήπεδο, αλλά και το πως εντάσσεται στο σύνολο της ομάδας.
-Ποιες είναι οι διαφορές στην προσέγγιση, από τη μία παιδιών κάτω των 15 και από την άλλη παιδιών κάτω των 7;
Όσον αφορά την ομάδα της Κ7, εκεί τίθενται οι βάσεις. Αν τα εκκολαπτόμενα ταλέντα πάρουν εξ αρχής τη σωστή κατεύθυνση, τότε οι πιθανότητες της επιτυχίας μελλοντικά αυξάνονται. Αυτή είναι η κρίσιμη ηλικία. Όσοι τώρα είναι κάτω των 15, σε αυτή την περίπτωση επικεντρώνουμε στο να τελειοποιήσουμε τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά. Δηλαδή επιδιώκουμε να βελτιωθούν τόσο σε τεχνική κατάρτιση, όσο και στην τακτική.
-Πώς τα καταφέρνετε με παιδιά που μόλις ξεκίνησαν το δημοτικό; Πώς τους συμπεριφέρεστε;
Σε αυτά τα τμήματα, το ρόλο του συμπαίκτη θα έλεγα πως τον αναλαμβάνουν οι γονείς. Εκείνοι θα πρέπει πρώτα να δείξουν εμπιστοσύνη στην προσπάθεια που κάνουμε εμείς ως προπονητές και έπειτα να πιέσουν και τα παιδιά τους, ώστε να βαδίσουν στο σωστό δρόμο.
-Τι θα θέτατε σαν κύριο στόχο της ακαδημίας της Διάνα;
Εκτός από την εκμάθηση που ανέφερα νωρίτερα, το όλο εγχείρημα θα έχει νόημα εφόσον στελεχώσουμε στο μέλλον την ανδρική ομάδα, μέσα από τα τμήματα των ακαδημιών μας. Το πλάνο μας είναι πως μέσα σε 2-3 χρόνια θα είμαστε σε θέση τέτοια, ώστε να έχουμε δημιουργήσει έτοιμους παίκτες, που να μπορούν να πρωταγωνιστήσουν ως άνδρες πλέον. Βέβαια, χωρίς να κρυβόμαστε, θα πρέπει να πούμε πως και η δική μας ευθύνη (των προπονητών) έχει βαρύνουσα σημασία. Η σχέση είναι αλληλένδετη. Από τη στιγμή που θα προσφέρουμε εμείς, στη συνέχεια θα ανταμειφθεί η δουλειά μας, αλλά κυρίως θα έχουμε παράξει και ικανούς ποδοσφαιριστές. 
 
Back to content | Back to main menu